OldenBacon

DKK75

Olden grisen kommer fra gården Store Lyngdal, som siden 80’erne har haft frilandsgrise i Danmark. Olden grisen lever i små græsfolde med træer for skygge, vandhuller til at søle sig i og halmhytter til overnatning. I perioder får de frit løb i en nærliggende skov, hvor de blandt andet mæsker sig i olden (dvs. bøgens og egens frugter som er bog og agern). Ellers bruger olden grisen tid på, at endevende de omkringliggende marker, som tilbyder olden grisen et varieret udbud af mere end 40 forskellige slags kløver, krydderurter, blomster og græsser.

Bacon af Olden grisen har en harmonisk smag af røg, kød og salt samt en aromatisk duft. Fedtet giver saftighed og kraft til smagsoplevelsen. Vores bacon af olden grisen vandt i 2017 en ærespris ved Internation Food Contest i kategorien Kød & Fjerkræ. Endvidere var den med i finalen i Sol over Gudhjems produktpris i 2017.

Vi anbefaler en blødstegning for at opnå ovenstående smagsoplevelse.

Produktionstiden er ca. 40 dage som består af tørsaltning, koldrøgning over bøgesmuld samt en behørig modning. Ingen e-numre eller sukker – kun salt og røg.

Tilbage til alle produkter

På lager