Bacon opskrifter

Vi har i nedenstående samlet nogle gode opskrifter med bacon som vi selv holder meget af, og som vi håber at du kan lide.

RISOTTO MED TOSCANSK BACON – 4 PERSONER

Ingredienser: 200 gr. toscansk bacon. 1 rødløg. 1 fed hvidløg. 25 gr. smør. 200 gr. risottoris. 1,5 dl. hvidvin. 5 dl. god hønsebouillon. 125 gram friskrevet parmesan. 2 tomater. En lille håndfuld frisk basilikum. Saft fra en 1/2 lime.

Tilberedning:

Hak tomaterne fint og stil til side. 
Steg bacon ved middel varme og tag det af inden det bliver sprødt. 
Gem 4 stykker til anretningen, hak resten og stil til side (husk at gemme fedtet til at stege i). 
Hak rødløget og hvidløget fint og steg det i baconfedt og smør indtil de er klare – de må ikke tage farve. 
Tilsæt risene og rist dem godt af i ca. 1 minut. 
Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind. 
Steg videre ved middel varme og tilsæt hønsebouillon lidt efter lidt. Først når risene har absorberet lidt hønsebouillon, tilsættes der mere hønsebouillon. Risottoen er færdig, når alt hønsebouillon er absorberet. 
Tilsæt 100 gr. parmesan, limesaft, og den hakkede toscanske bacon. Server retten straks med friskhakkede tomater, friskkværnet peber, basilikum og 25 gr. friskrevet parmesan for et ekstra italiensk pift.

Tip:

En let og sprød salat kan med fordel spises sammen med, således at den kraftige/smagsfulde risotto får modspil.

CREMEDE RØRÆG MED LIVAR BACON – 4 PERSONER

Ingredienser:

8 æg fra fritgående eller økologiske høns. 200 gr. Livar bacon. Friskkværnet peber.

Tilberedning:

Pisk æggene voldsomt således, at æggeblomme og æggehvider er helt sammenblandet. 
Steg Livar bacon nænsomt ved middel varme – start fra en kold pande. 
Fjern bacon fra panden og placer på et stykke køkkenrulle – behold baconfedtet på panden. 
Skru ned for varmen til panden – den må endelig ikke være for varm (ca. 1/5 af højeste varme). 
Hæld de piskede æg igennem en sigte ned på panden. Rør konstant i de piskede æg med en grydeske indtil en cremet konsistens opnås. Fordel røræg på fire tallerkner og top med den lækre Livar bacon. Server straks med friskkværnet peber.

Tip:

Lidt syrlige æblestykker med finthakket bladselleri giver et fantastisk modspil til de cremede æg og Livar bacon.

NORDISK SPAGHETTI CARBONARA – 4 PERSONER

Ingredienser:

2 hele æg og 1 æggeblomme fra fritgående eller økologiske høns (pasteuriseret æg kan også anvendes). 1 dl øko-piskefløde. 150 gr. friskrevet parmesan. 200 gr. vildsvinebacon. 500 gr. spaghetti. En god håndfuld finthakket bredbladet persille. Friskkværnet peber.

Tilberedning:

En stor gryde med vand sættes i kog (salt tilsættes, når vandet koger). 
Æg, piskefløde, lidt friskkværnet peber og 75 gr. friskrevet parmesan piskes til en tyk masse. Finthakket bredbladet persille tilsættes herefter. 
Steg vildsvinebacon fra en kold pande og ved middel varme indtil det er sprødt (husk at gemme baconfedtet). Spaghetti koges til al dente (følg brugsanvisning på pakken – al dente ca. 1 min. mindre end anbefalet kogetid). 
Vildsvinebacon skæres i mindre stykker. Spaghetti røres sammen med ægge/flødesovsen og baconfedtet. Rør forsigtigt vildsvinebacon sammen med spaghetti i sovsen.
 Server straks med friskkværnet peber.

Tip:

Fløden kan evt. undværes og erstattes med et helt æg.

KARAMELISERET BLT MED LIMEMAYO – 4 PERSONER

Ingredienser:

200 gr. økologisk bacon i skiver. 8 store salat blade – evt. sprød grøn krølsalat. 2 tomater. 1/3 dl. ahornsirup. 1 økologisk lime. 2 dl. mayonnaise (vi anbefaler hjemmelavet mayonnaise). 4 store skiver tyndt skåret hvidt brød. Friskkværnet rosa peber.

Tilberedning:Skyl salat og tomater og skær tomaterne i skiver. 
Riv det grønne af den økologiske lime og pres den herefter. 
Bland mayonnaise, limeskræl og limesaft – men smag dig endelig frem med limesaften, så den ikke bliver alt for dominerende. 
Steg økobacon sprød ved middel varme og læg den stegte bacon på en tallerken med køkkenrulle. 
Fjern baconfedt fra panden og kom den stegte bacon tilbage på panden. Fordel ahornsirup over alle stykker bacon og steg ved middelvarme indtil ahornsiruppen er karamelliseret. 
Mens bacon karamelliseres ristes brødet. Placer det karamelliseret bacon på bagepapir.
Anret med limemayonnaise på hver skive brød tilsat lidt friskkværnet rosa peber. Byg herefter op med tomat, salat og endelig den karamelliserede bacon.

Tip:

Vi anbefaler stærkt, at mayonnaisen laves fra bunden – det er meget let og gøres således: 
1 æggeblomme piskes godt med 1 spsk. vand, en knivspids salt og 1 tsk. dijon sennep. Herefter tilsættes rapsolie lidt efter lidt, til den ønskede konsistens er opnået. 
Husk, at alle ingredienserne skal have samme temperatur, og at der konstant piskes ligesom kun meget lidt rapsolie tilsættes i starten. Et par dråber er rigeligt. Æggeblommerne skal først vende sig til at “spille” sammen med olien, hvorefter den bliver bedre og bedre til at absorbere olien, jo længere i processen man kommer. Ønskes lidt kant kan man anvende en mild jomfruolie.

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV