Bacon opskrifter

Nedenfor har vi et par opskrifter taget fra bogen: Bacon – Øjeblikke af lykke. Velbekomme!

BACONTÆRTE  – 4 PERSONER

Ingredienser:

Tærtebund:180 g hvedemel, 100 g smør, 3 spsk. vand 

Fyld: 200 g bacon, 2 porrer, 150 g revet mozzarella, 8 æg, 2 dl fløde, 10 lange skiver bacon, salt og peber 

Tilberedning:

Fyld mel og smør i en foodprocessor, og kør det, til det smuldrer, tilsæt vandet, og saml hurtigt dejen. Læg den på køl i en halv time. Rul den ud, og læg den i et stort tærtefad. Dejen kan også trykkes ud i tærtefadet med fingrene. Stil fadet på køl en halv times tid. Tag tærtebunden ud fra køl, prik huller i den med en gaffel, og bag den 10 minutter i en forvarmet ovn på 220°. Tag tærtebunden ud af ovnen. Skru ovnen ned på 200°. 

Skær de 200 g bacon i små stykker, og steg det næsten sprødt. Tag baconet af, men lad fedtet blive i panden. Skyl porrerne, skær dem i tynde skiver, og steg dem i baconfedtet. Tilsæt bacon, og vend det hurtigt rundt. Læg fyldet på tærtebunden. Læg halvdelen af mozzarellaen oven på bacon-/porrefyldet. Pisk de 8 æg med fløde og salt og peber, og hæld det over fyldet. Fordel resten af mozzarellaen på tærten, og læg til sidst de 10 lange skiver bacon på toppen. Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, og servér den varm. 

HVID PIZZA MED GEDEOST OG BACON AF VILDSVIN – 4 PERSONER

Ingredienser:

Pizzadej til en bradepande, 250 g mascarpone,  200 g frisk mozzarella, 1 rulle gedeost, frisk timian, 200 g bacon af vildsvin i skiver, salt og peber

Tilberedning:

Rul din pizzadej ud, og placér den på bagepapir. Smør den med mascarpone, og fordel mozzarellaosten. Skær gedeosten i små runde hjul, og placér dem på pizzaen. Drys med frisk timian, og bag i en forvarmet ovn på 220°, til det har fået farve, og bunden er sprød. Blødsteg imens bacon af vildsvin, og skær efterfølgende i mindre stykker. 

Top din pizza med bacon af vildsvin, og drys med ekstra frisk timian, salt og friskkværnet sort peber. Servér straks. 

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV