BACON AF OLDEN GRIS

SKOV, OLDEN OG URTER

I 2017 modtog vores bacon af olden grisen en ærespris ved fødevarer konkurrencen International Food Contest. Her bedømmer fagets skarpeste dommere et utal af produkter for at kåre de bedste af de bedste produkter. Æresprisen gives til produkter, som opnår en guldmedalje og ligeledes vurderes bedst indenfor dens kategori. Vores bacon af olden grisen var i kategorien Kød og Fjerkræ.

Olden grisen kommer fra gården Store Lyngdal, som siden 80’erne har haft frilandsgrise i Danmark. Olden grisen lever i små græsfolde med træer for skygge, vandhuller til at søle sig i og halmhytter til overnatning. I perioder får de frit løb i en nærliggende skov, hvor de blandt andet mæsker sig i olden (dvs. bøgens og egens frugter som er bog og agern). Ellers bruger olden grisen tid på, at endevende de omkringliggende marker, som tilbyder olden grisen et varieret udbud af mere end 40 forskellige slags kløver, krydderurter, blomster og græsser.

Vores bacon af olden grisen er modnet i minimum 21 dage og produceres i to varianter. Den første variant er Streaky bacon produceret af grisebryst og er den type vi i Danmark normalt kender som bacon. Den anden variant er Back bacon eller Engelsk bacon produceret af svinekam. Den er mere kødfuld, men dog stadig med lidt fedt til at øge smagsoplevelsen. 

Gå til shoppen og køb

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV